5 علت اصلی ترک خوردن سطح کیک بعد از پخت
به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، ترک خوردن سطح کیک یکی از مسائل مهم و اساسی در فرآیند پخت کیک است که باعث می گردد کیک ظاهر زیبایی نداشته باشد.

وبلاگ آموزشی و فنی | کیک یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب در سراسر دنیاست. بسیاری از افراد علاقه دارند که در منزل و با دستور های امتحان شده یک کیک خوشمزه و عالی را تهیه نمایند؛ اما خیلی مواقع ممکن است با اینکه کاملاً مطابق دستور عمل نموده اید، کیک تان خراب گردد.
به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی ، شاید خیلی از نکات مهم به نظر شما بی اهمیت باشد که با رعایت آن ها می توانید یک کیک عالی و بدو نقص را بپزید. توجه به کیفیت مواد اولیه، به دمای محیط رساندن مواد قبل از تهیه کیک، دمای فر، جنس قالب، میزان گیری دقیق مواد و... همگی از مواردی است که در صورت رعایت درست آن ها می توانید یک کیک عالی و خوشمزه را در منزل بپزید.
یکی از مسائل شایع در پخت کیک، ترک خوردن سطح کیک بعد از پخت است که تصمیم گرفتیم در ادامه این مطلب به توضیح پنج علت اصلی که سبب بروز این مشکل می گردد، بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
پنج علت اصلی ترک خوردن سطح کیک
1- اضافه کردن بیش از حد آرد نسبت به مایعات کیک یکی از مهم ترین دلایل ترک خوردن سطح کیک است. نکته مهمی که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، این است که کیفیت آرد های موجود در بازار فرق دارد. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا بیش تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است و هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.
اگر طبق دستور عمل کردید و احساس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیش تر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده اس، تهیه کنید. ممکن است این میزان باتوجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
2- هم زدن بیش از حد مایه کیک و تخم مرغ یکی دیگر از دلایل ترک خوردن سطح کیک است. توجه داشته باشید که تخم مرغ را باید تا حدی به هم بزنید که حالت کرم رنگ و شفاف داشته باشد. شیر و روغن را باید سی ثانیه و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید و آرد را باید حتما با لیسک و از یک جهت در حدی هم بزنید که آرد داخل مایه کیک حل گردد.
3- نکته مهم دیگر استفاده نادرست از حجیم نماینده هایی مانند بکینگ پودر است. بهتر است میزان بکینگ پودر را کاملا به میزان گفته شده در دستور اضافه کنید، نه بیشتر و نه کمتر. میزان بکینگ پودر به گرم به توضیح زیر است:
10 گرم: معادل دو و نیم قاشق چای خوری
8 گرم: معادل دو قاشق چای خوری
7 گرم: معادل یک و سه چهارم قاشق چای خوری
6 گرم: معادل یک و نیم قاشق چای خوری
5 گرم: معادل یک و یک چهارم قاشق چای خوری
4 گرم: معادل یک قاشق چای خوری
3 گرم: معادل سه چهارم قاشق چای خوری
2 گرم: معادل نصف قاشق چای خوری
1 گرم: معادل یک چهارم قاشق چای خوری
4- دمای زیاد فر یکی دیگر از دلالیل ترک خوردن سطح کیک هنگام پخت است. فر های برقی و فر های گازی معمولا دمای متفاوتی دارند. توجه داشته باشید که برای فر های برقی باید دما را 15 تا 20 درجه نسبت به دمای فر گازی کاهش بدهید. دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نگردد و این مسئله به این علت است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم نموده اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم تر یا بیش تر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می نمایند، دست شان هست. مثلاً می دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می نمایند، این دما روی درجه 185 حاصل می گردد. اگر زیاد با فر کار ننموده اید و دمای فرتان را نمی دانید، برترین کار تهیه دماسنج فر است. همان طور که گفتیم، دمای بیش تر فر ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
5- نکته مهم دیگر جای قرار گرفتن کیک داخل فر است که تاثیر زیادی در ترک خوردن سطح کیک دارد. برترین طبقه برای قرار دادن قالب کیک در فر طبقه وسط فر است. اگر کیک در طبقه بالا قرار بگیرد، بیش از حد داغ می گردد و روی کیک ترک می خورد و می سوزد و اگر در طبقه پایین قرار بگیرد، زمان پخت طولانی می گردد. هرگز سی دقیقه اول پخت کیک درب فر را باز نکنید؛ زیرا هم پف کیک از بین می رود و هم شوکی که به کیک وارد می گردد، باعث ترک خوردن سطح کیک خواهد شد.
منبع: فرادید