17 ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، هر ساله برای میلیون ها آمریکایی این اتفاق رخ می دهد و ممکن است برای شما هم اتفاق بیفتد: پزشک مقابل تان می نشیند و به شما می گوید به دیابت نوع 2 مبتلا هستید. در واقع، از 37 میلیون آمریکایی مبتلا به دیابت اکثریت قریب به اتفاق آنان یا تقریبا 95 درصد به نوع 2 مبتلا هستند که اغلب در میانسالی و پس از آن تشخیص داده می گردد، اما در جوانی نیز احتمال ابتلای به آن وجود دارد.

17 ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی به نقل از یاهونیوز، ممکن است احتیاج به آغاز مصرف دارو های نو داشته باشید و باید به طور مداوم سطح قند خون خود را کنترل کنید، اما بزرگترین سوالی که در فکر تان وجود دارد این است که چه چیزی می توانم بخورم؟ خوشبختانه پاسخ این است: مواد غذایی خوشمزه فراوان. مواردی وجود دارد که باید آن را کاهش دهید یا حذف کنی، مانند نوشابه های شیرین و غذا های سرخ شده، اما لیست غذا های مفید برای قند خون شما گسترده و دلچسب است.

لیست مواد غذایی ای که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند استفاده کنند:

1-سبزیجات برگدار

سبزیجات فوق ستاره مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم سبز و چغندر سوئیسی (چغندر چراغ روشن) می توانند بخش دلچسب شام تان یا حتی ستاره بشقاب شما به عنوان پایه سالاد یا کاسه پروتئین باشند.

سبزیجات غیر نشاسته ای برای افزودن حجم زیاد و فیبر به بشقاب با کالری کمتر عالی هستند. آن سبزیجات بعلاوه کربوهیدرات کمتری در مقایسه با سبزیجات نشاسته ای دارند.

2-ماهی قزل آلا

ماهی های صورتی مورد علاقه همگان برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 فوق العاده است، زیرا سرشار از اسید های چرب امگا 3 می باشند. متاسفانه ما تمایل به مصرف بیش از حد اسید های چرب امگا 6 (که باعث التهاب می گردد) داریم و اندازه امگا 3 کافی را مصرف نمی کنیم، زیرا یافتن آن در مواد غذایی دشوارتر است. اگر علاقه ای به ماهی سالمون ندارید کنسرو ماهی تن نیز منبع خوبی از امگا 3 است. البته سعی کنید مصرف آن را به صرفا به دو یا سه وعده در هفته محدود کنید تا قرار گرفتن تان در معرض جیوه محدود گردد.

3-توت فرنگی

هنگامی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستید احتیاجی به ترک دسر ندارید صرفا مطمئن شوید که شیرینی دسر را به وسیله مواد غذایی خوش طعم به طور طبیعی دریافت می کنید مانند توت فرنگی های قرمز روشن. انواع توت ها دارای بار گلیسمی پایینی هستند در حالی که سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان می باشند.

4-کلم بروکلی

علتی وجود دارد که والدین کوشش می کنند تا بچه ها شان کلم بروکلی بخورند. بروکلی واقعا برای تان مفید است چرا که سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ث، پتاسیم و هم چنین فیبر می باشد. اگر علاقه ای به مزه کلم بروکلی پخته شده ندارید شاید بهتر باشد آن را با روغن زیتون و اندازهی چاشنی طعم دار کنید.

5-آجیل

بادام، گردو، پسته، فندق و بادام هندی را انتخاب کنید که همگی سرشار از چربی های سالم هستند. یک مشت آجیل بدون نمک واقعا مناسب تر است.

6- گوشت بدون چربی

پروتئین های بدون چربی ممکن است به کاهش و به تاخیر انداختن افزایش قند خون یاری کنند. مرغ و بوقلمون بدون پوست انتخاب های واضح تری هستند، اما می توانید برش های بدون چربی دیگر گوشت ها را نیز در نظر بگیرید. این گوشت ها بخش سالمی از پروتئین را به شما ارائه می دهند در حالی که حاوی چربی اشباع شده کم تری در مقایسه با گوشت چرخ نموده، بیکن، سوسیس و سایر قطعات سنگین تر گوشت هستند.

7- پنیر دلمه

دَلَمه یا پنیرِ تَر به شیری می گویند که بعد از مایه زدن بسته گردد. شیر پس از مایه خوردن دلمه می گردد و آب دلمه در کیسه گرفته می گردد و آن چه می ماند پنیر است. دلمه پنیری بی نمک، سفید، لرزان و خوش طعم است. این محصول لبنی غلیظ و خامه ای سرشار از پروتئین و کلسیم است و نتایج پژوهش ها نشان می دهند که تاثیر مثبتی بر سطح انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارد. گنجاندن محصولات لبنی در رژیم غذایی تان حتی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در وهله نخست کاهش دهد. ماست کم چرب خود را با میوه های برش داده شده یا کمی دارچین مزه دار کنید و از مصرف شکر یا مربا های شیرین خودداری نمایید.

8-کدو سبز

رشته فرنگی کدو سبز به دلایلی محبوب هستند چرا که نه تنها با تقریبا هر سس پاستایی به خوبی هماهنگ می شوند بلکه سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر هستند که آن را به جایگزین عالی کربوهیدرات ها برای تهیه نودل های سنتی تبدیل می نماید.

9-تخم مرغ

تخم مرغ ها در دسته پروتئین های بدون چربی قرار می گیرند و به طور باورنکردنی همه کاره هستند و می توان از آن در اشکال مختلف برای پخت و پز استفاده کرد. تخم مرغ نوعی پروتئین ارزان محسوب می گردد که می تواند هر وعده غذایی را متعادل کند و ویتامین ها و مواد معدنی ضروری به علاوه آنتی اکسیدان های لوتئین و زاگزانتین که برای سلامت چشم مهم هستند را به غذا می افزاید.

10-گل کلم

گل کلم به عنوان جایگزینی برای غذا های پر کربوهیدرات مانند برنج سفید شناخته شده، زیرا بافت مشابهی دارد و می تواند طعم های مختلفی را حین پخت و پز به خود بگیرد. یک فنجان خرد شده گل کلم دارای 2 گرم فیبر، 2 گرم پروتئین و صرفا 5 گرم کربوهیدرات است.

11-توفو

طبق نتایج پژوهش های اجرا شده رژیم غذایی حاوی غذا های مبتنی بر سویا (مانند توفو و شیر سویا) با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط هستند. توفو جایگزینی عالی برای گوشت با پروتئین بالا است.

12-حمص

با بافت خامه ای مانند، اما گیاهی آن که بر پایه نخود است سرشار از فیبر و پروتئین می باشد. حمص با دارا بودن چربی غیر اشبع سالم از تاهین برپایه کنجد و روغن زیتون به کاهش کلسترول LDL (بد) و محافظت از قلب یاری می نماید. می توانید آن را به عنوان میان وعده با یک هویج یا کرفس میل کنید.

13-گوجه فرنگی

هیچ چیز بهتر از یک سالاد متشکل از گوجه فرنگی، پنیر موزارلا و ریحان نیست. خوشبختانه نتیجه مطالعه ای نشان داده زمانی که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هر روز 200 گرم گوجه فرنگی خام (یا تقریباً یک گوجه فرنگی میانه) می خورند فشار خون شان بهبود یافته و سطح پروتئینی که کلسترول HDL (خوب) را تشکیل می دهد در آنان بهبود می یابد بنابراین ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی یاری کند.

14-روغن زیتون

روغن زیتون به علت مقادیر بالای اسید های چرب تک غیراشباع موجود در آن شناخته شده و نتیجه پژوهش ها نشان می دهد که آن روغن می تواند برای کنترل قند خون مفید باشد. می توانید غذا های مختلفی را با آن بپزید یا از آن به عنوان پایه سس های خانگی سالاد با قند پایین بهره ببرید.

15-لوبیا

لوبیا حاوی کربوهیدرات است، اما حاوی اندازه زیادی فیبر و پروتئین بدون هیچ یک از چربی های اشباع شده ای نیز می باشد که در منابع پروتئین حیوانی پیدا می کنید. در واقع، نتیجه یک مطالعه نشان داد زمانی که افراد دست کم یک فنجان حبوبات را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه می کنند قند خون شان بهتر از افرادی که یک فنجان ماده غذایی حاوی گندم کامل را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه می کنند بهبود می یابد. صرفا سعی کنید تا جایی که می توانید نمک را با آبکشی کنسرو لوبیا قبل از خوردن آن حذف کنید.

16-سیب

زمانی که صحبت از مواد غذایی مناسب برای مبتلایان به دیابت به میان می آید درباره میوه ها پرسش های زیادی مطرح می گردد. نکته اصلی این است که میوه هایی مانند سیب را انتخاب کنید که پوست خوراکی دارند و حتما آن را با پوست میل کنید. پوست میوه ها حاوی اندازه زیادی فیبر است بنابراین وقتی یک ماده غذایی فیبر بیش تری دارد به تاخیر در افزایش قند خون یاری می نماید. ترکیب آن با کره بادام زمینی نیز به تعادل سطح گلوکز شما یاری می نماید.

17- سیر

سیر مانند یک سلاح مخفی برای غذا خوردن افراد مبتلا به دیابت نوع دو عمل می نماید. پژوهش ها نشان داده اند که خوردن سیر می تواند به بهبود قند خون ناشتا یاری نماید. علاوه بر این، سیر واقعا می تواند باعث بهبود طعم سبزیجاتی گردد که ممکن است به خوردن آن علاقه ای نداشته باشید و آن را لذتبخش تر می سازد.

بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 باید مصرف کدام مواد غذایی را متوقف یا محدود کنند؟

علیرغم آن که مواد غذایی شیرین و خوش طعم زیادی وجود دارند که افراد مبتلا به دیابت می تواند از خوردن آن لذت ببرند، اما چند دسته غذایی وجود دارند که آنان باید مصرف آن را متوقف نموده و یا محدود کنند:

1-غذا های سرخ شده: غذا هایی که در روغن پخت و پز غوطه ور می شوند مانند مرغ سرخ شده، سیب زمینی سرخ نموده و دونات هم کربوهیدرات های ساده و هم چربی بالایی دارند ترکیبی که به طور خاص برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که هر چه بیشتر غذای سرخ شده بخورید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در شما افزایش می یابد.

2-نوشیدنی های شیرین: نوشابه، نوشیدنی های ورزشی و آب میوه های حاوی شکر را که می توانند باعث افزایش قند خون شوند کنار بگذارید و به جای آن آب یا چای سرد بدون شیرینی بنوشید.

3-آبنبات و شیرینی: کیک ها، کلوچه ها، انواع پای و آبنبات ها معمولا به علت وجود مقادیر بیش از حد شکر شیرین می شوند. برای ارضای علاقه تان به طعم شیرین از میوه های کامل یا کوکی هایی که با توجه به احتیاج های دیابتی تهیه شده اند بهره ببرید.

4-مواد غذایی سرشار از سدیم (نمک): علاوه بر توجه به اندازه کربوهیدرات های ساده در رژیم غذایی توجه به نمک نیز مهم است که می تواند بر فشار خون و بیماری قلبی تاثیر بگذارد که هر دوی آن موارد برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نگران کننده است. محتوای سدیم در محصولات کنسرو شده از جمله سوپ، سبزیجات و تن ماهی، سس های درون بطری، وعده های غذایی منجمد ترشی، زیتون و گوشت های فرآوری شده مانند بیکن، هات داگ و سوسیس را آنالیز کنید. صرفا مصرف 2300 میلی گرم یا کمتر سدیم در روز را هدف قرار دهید.

منبع: فرارو

به "17 ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "17 ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید