فعالیت های علمی- پژوهشی زنبورداری در دانشگاه ارومیه صورت می گیرد
به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، مسئول واحد زنبورداری دانشگاه ارومیه گفت: در کنار کار های علمی که در ارتباط با زنبورعسل صورت می گیرد، از ناحیه تولیدات زنبور و فروش آن زنبورداری و فعالیت های علمی- پژوهشی آن را اداره می کنیم.

مختار غفاری، مسئول واحد زنبورداری دانشگاه ارومیه در مصاحبه با خبرنگار وبلاگ آموزشی و فنی، با اشاره به افزایش تعداد کندو های زنبور عسل این دانشگاه گفت: با توجه به احتیاج به تعداد بیشتر کندوی زنبور عسل برای کار های اصلاح نژادی و کار های پژوهشی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، طبق قراردادی که با دانشگاه صورت گرفت اقدام به خرید و افزایش کندو های زنبورعسل کردیم؛ بنابراین در کنار کار های علمی که در ارتباط با زنبورعسل صورت می گیرد از ناحیه فراوریات زنبور و فروش آن زنبورداری و فعالیت های علمی- پژوهشی آن را اداره می کنیم.
غفاری توضیح داد: در دانشگاه همواره تعدادی کندو وجود دارد، ولی اغلب کندو ها در فصل فراوری شهد در طبیعت در حال کوچ هستند و در فصل شهد دهی گیاهان عمدتا از مناطق ییلاقی استان آذربایجان غربی، شامل مرگور و مارمیشو برای فراوری عسل طبیعی بهره می بریم در این راستا از سال آینده در نظر داریم برای فراوری عسل های خاص گیاهان مثل عسل کٌنار که در منطقه آذربایجان وجود ندارد، به آن مناطق هم کوچ داشته باشیم.
مسئول واحد زنبورداری دانشگاه ارومیه با اشاره به تنوع فراوریات زنبور های عسل تاکید نمود: معمولا عموم مردم از محصولات زنبور عسل فقط عسل را می شناسند و از آن استفاده می نمایند؛ در حالی که عسل فقط یک نوع از فراوریات زنبورعسل است و علاوه بر آن در جهان به شکل تجاری محصولاتی مانند ژله شاهانه، گرده گل، بره موم و زهر زنبورعسل هم فراوری و به بازار مصرف عرضه می شود؛ که هر کدام از نظر تغذیه ای برای انسان دارای اهمیت به سزایی هست و در درمان انواع بیماری ها از فراوریات زنبورعسل نیز استفاده می شود؛ و هم اکنون ما به فراوری تمامی این موارد می پردازیم.
وی با اشاره به انواع عسل که شامل عسل های تقلبی، عسل تغذیه ای و عسل طبیعی است، گفت: در ارتباط با عسل درست است که از واژه رس کردن بجای شکرک زدن استفاده می کنیم. اگر عسل طبیعی گرما ندیده باشد در صورتی که در دمای کمتر از 15 درجه قرار گیرد به ارامی آغاز به رس کردن خواهد نمود که کاملا طبیعی است و حالت رس نموده عسل طبیعی از نظر ظاهری شبیه روغن حیوانی خواهد بود. ولی مربا و یا عسل های تقلبی شکرک می زنند که با رس کردن کاملا متفاوت و قابل تشخیص است. اگر عسل طبیعی رس بزند، در صورتی که مجددا به آن گرما داده شود به حالت اول برمی شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو