طرز تهیه عدس پلو مجلسی رستورانی برای مراسم های مختلف

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، اگر دوست دارید در طول هفته غذاهای مختلف برنجی بپزید، عدس پلو می تواند یکی از گزینه های خوب و مغذی باشد. این غذا که معمولا از نذری گرفته تا مراسم های مختلف در سفره های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد را می توانید راحت بپزید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه عدس پلو با مرغ و حتی رازهای خوشمزه شدن عدس پلو را مرور نموده بودیم و اینجا قرار است طرز تهیه عدس پلو مجلسی را آنالیز کنیم.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی رستورانی برای مراسم های مختلف

مواد لازم برای تهیه عدس پلو مجلسی

  • عدس به اندازه لازم
  • برنج به اندازه لازم
  • گوشت چرخ نموده به اندازه لازم
  • پیاز به اندازه لازم
  • زعفران به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و دارچین به اندازه لازم
  • خرما و کشمش به اندازه لازم

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

1. آماده کردن عدس و برنج

اولین مرحله از طرز تهیه عدس پلو مجلسی درست مثل طرز تهیه عدس پلو با سویا این است که 24 ساعت قبل از تهیه برنج، عدس را به همراه یک قاشق چای خوری نمک در یک کاسه بزرگ پر از آب خیس کنید. اگر نمی توانید عدس را به مدت 24 ساعت خیس کنید، می توانید آن را برای چند ساعت خیس کنید.

در یک کاسه بزرگ، برنج را چندین بار با آب بشویید تا آب موجود در برنج شفاف و از نشاسته کدر نشود. کاسه برنج را با آب پر کنید و اجازه دهید حداقل 2 ساعت در دمای اتاق بماند.

2. آماده کردن مایه گوشتی

در تابه ای روی حرارت میانه، از 1/4 روغن نباتی و 1/4 فنجان کره برای تفت دادن پیازها بهره ببرید. مرتب هم بزنید تا پیاز نسوزد. نیمی از پیازهای سرخ شده را بردارید و در یک کاسه کوچک کنار بگذارید.

در همان ماهیتابه با نصف پیاز به جای مانده، زردچوبه را اضافه نموده و 2 دقیقه دیگر تفت دهید. گوشت چرخ نموده، نمک و فلفل را به دلخواه اضافه کنید. گوشت چرخ نموده را اضافه کنید بعد که خوب رنگ گوشت عوض شد یک چهارم فنجان مخلوط زعفران به ماهیتابه اضافه کنید، روی آن را بپوشانید و بگذارید بجوشد تا آب آن تقریبا تبخیر شود و گوشت هم تا حدود بپزد و نرم شود.

3. پختن عدس و آبکش کردن برنج

حالا و در این مرحله از طرز تهیه عدس پلو مجلسی و بعد از این که عدس خیس خورد، در یک قابلمه بزرگ شش پیمانه آب را به جوش آورده و عدس را اضافه کنید. یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید و بپزید. بعد از پخت، عدس ها را در یک صافی در سینک صاف کنید و با آب سرد بشویید و برنج را آبکش کنید.

برای آبکش کردن برنج، در یک قابلمه بزرگ، 8 فنجان آب را بجوشانید. برنج خیس شده در آب را صاف نموده و به آب در حال جوش اضافه کنید. نمک بریزید و گاهی برنج را هم بزنید تا به هم نچسبد. مهم است که زیاد هم نزنید چون باعث شکستن دانه های برنج می شود. اجازه دهید برنج بجوشد تا دانه ها کمی نرم شوند. بلافاصله برنج را در یک صافی در سینک صاف کنید تا آب داغ و نشاسته آن خارج شود، در همین حین برنج را با آب سرد بشویید تا فرآیند پخت متوقف شود.

4. پختن عدس پلو

اکنون و اینجا در ادامه طرز تهیه عدس پلو مجلسی، در همان قابلمه نچسبی که برای جوشاندن برنج استفاده کردید، یک چهارم فنجان روغن نباتی در قابلمه بریزید. بعد سیب زمینی های ورقه شده را در کف قابلمه بگذارید تا ته دیگ عدس پلوی زیبایی داشته باشید بعد به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه عدس بریزید بهتر است عدس و برنج را کمی مخلوط کنید بعد به ترتیب تا تمام شدن برنج و مایه عدس کار را ادامه دهید.

قابلمه را روی حرارت میانه زیاد قرار دهید. تقریبا بعد از 5 دقیقه، صدای روغن و برنج را خواهید شنید که صدای ترق ترق می دهد. حرارت را روی میانه بگذارید، روی برنج را با یک دم کنی بپوشانید و اجازه دهید عدس پلو به مدت 45 دقیقه بپزید.

5. آماده کردن مواد برای تزیین

در آخرین مرحله از طرز تهیه عدس پلو مجلسی، هم زمان که عدس پلو دم می کشد، در یک تابه کوچک، خرما و کشمش را در به جای مانده کره آب شده تفت دهید تا کمی قهوه ای شود. پیاز سرخ شده را اضافه کنید؛ هم بزنید و از روی حرارت بردارید و گرم نگه دارید. بعد که عدس پلو پخت حتما آن را با این مواد تزیین کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه عدس پلو مجلسی

پختن عدس پلو به شکل مجلسی کاری است که نیاز به تبحر و حوصله دارد. اما در کنار این ها رعایت نکات و فوت وفن های تهیه این غذا هم بسیار مهم است.

ادویه مناسب عدس پلو مجلسی

غذای بدون ادویه هیچ وقت غذای کاملی نیست. عدس پلو هم برای آن که متفاوت و خوشمزه باشد به ادویه مخصوص نیاز دارد. هر چند در این غذا هم زعفران معجزه می نماید اما دارچین عروس ادویه های این غذاست و در کنارش اگر بخواهید غذایتان خاص تر باشد بهتر است مخلوط ادویه عدس پلو را در تهیه این غذا از قلم نیاندازید.

سرو عدس پلو

بخشی از مجلسی شدن سفره یا میز غذا به این است که همراه غذا ساید مناسب آن هم باشد. مثلا برای عدس پلو مجلسی بهتر است حتما ماست و خیار، انواع سالاد بخصوص سالاد شیرازی و حتی خیارشور سرو شود. هر چند گذاشتن ظرف ترشی یا شور هم خالی از لطف نیست. طرز تهیه ترشی مشهدی یا طرز تهیه ترشی کلم قرمز را در کتاب کاله بخوانید.

روش های تزیین عدس پلو

بخشی از غذای مجلسی علاوه بر عطر و طعم غذا به تزیین آن برمی شود. برای عدس پلو با وجود کشمش و خرما خیلی راحت می توان آن را تزیین کرد هرچند می توان برای تزیین این غذا سنگ تمام هم گذاشت و از خلال پسته و بادام هم استفاده کرد. اما در کل عدس پلو با وجود کشمش، خرما، زرشک، زعفران و انواع خلال یا حتی پیاز سرخ شده جای زیادی برای تزیین دارد. جزییات انواع روش تزیین عدس پلو را در کتاب کاله ببینید و لذت ببرید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه عدس پلو مجلسی رستورانی برای مراسم های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه عدس پلو مجلسی رستورانی برای مراسم های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید