ساده ترین روش تهیه مربا و شربت زغال اخته

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، اگر به شربت و مرباهایی با طعم ترش و شیرین علاقه دارید، از زغال اخته غافل نشوید.

ساده ترین روش تهیه مربا و شربت زغال اخته

شربت زغال اخته، جزو آن دسته از شربت های تابستانی است که با یکبار امتحان کردن آن دوست دارید هر تابستان این شربت و مربای لذیذ را درست نموده و در یخچال نگهداری کنید. یکی از دلایلی که باعث شده این شربت هواداران بسیاری داشته باشد طعم ملس آن است؛ البته ناگفته نماند که خواص زغال اخته برای بدن بسیار زیاد است. در صورتی که تمایل دارید این شربت را درست نموده و مانند یک کدبانوی نمونه در مهمانی های خود بدرخشید، تا سرانجام این مطلب با وبلاگ آموزشی و فنیمگ همراه باشید.

خواص زغال اخته

برای درست کردن یک شربت و مربای زغال اخته ضروری است قبل از آن با خواص بی نظیر این میوه آشنا شوید.

تقویت سیستم ایمنی

زغال اخته، حاوی مقادیر بسیار زیاد آنتی اکسیدان است و به همین علت می تواند مانند یک آنتی بیوتیک عمل نموده و بدن را ضدعفونی و در برابر میکروب ها مقاوم کند.

فواید زغال اخته برای فشار خون

اگر با مشکل فشار خون روبرو هستید و یا از بیماری قلبی رنج می برید، گفتنی است که زغال اخته به علت آنتی اکسیدان، کلسترول خون و فشار خون را کاهش می دهد؛ در نتیجه از تصلب شرایین، سخت شدن یا گرفتگی رگ ها جلوگیری می نماید.

خواص زغال اخته برای کم خونی

زغال اخته منبع غنی آهن و اسیدفولیک است به گونه ای که بسیاری از پزشکان از زغال اخته به عنوان یک قرص آهن کامل یاد می نمایند؛ بنابراین اگر مشکل کم خونی دارید؛ کافی است روزانه اندازهی از این میوه یا شربت زغال اخته میل کنید.

کاهش قند خون با زغال اخته

غال اخته خشک برای افرادی که مشکل دیابت دارند، بسیار توصیه می گردد؛ چرا که شاخص گلیسمی در زغال اخته بسیار پایین است و زمان بیشتری احتیاج است تا بدن آن ها را هضم کند و برای مدت زمان بیشتری احساس سیری می کنید؛ در نتیجه می توانید سطح قند خون خود را یکنواخت نگه دارید

خواص زغال اخته برای کبد

مصرف مداوم زغال اخته تاثیر قوی بر کبد دارد؛ در نتیجه نوشیدن آب زغال اخته و خوردن زغال اخته تازه و خشک، می تواند چربی کبد را از بین ببرید.

مواد لازم برای تهیه شربت زغال اخته

زغال اخته 700 گرم

شکر 1 کیلوگرم

آب 3 پیمانه

طرز تهیه شربت زغال اخته

در ابتدا در یک ظرف مناسب اندازهی آب ریخته و زغال اخته را درون آن بریزید و اجازه دهید ده دقیقه زغال اخته درون آب بماند؛ سپس زغال اخته را شسته درون سبد بریزید تا کامل خشک گردد.

مرحله دوم

در این فاصله که زغال اخته ها خشک می شوند، در یک قابلمه شکر را همراه آب مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید تا شکر ذوب گردد و به غلظت مناسب برسد؛ مهم ترین نکته ای که در تهیه شربت زغال اخته باید به آن توجه داشت این است که میوه زغال اخته را نباید مانند باقی میوه ها به طور مستقیم درون شهد قرار داد.

مرحله سوم

زغال اخته را درون یک تور تمیز ریخته و آن را محکم گره بزنید؛ سپس تو را داخل شهد در حال جوش قرار دهید تا رنگ پس دهد و شربت ما غلظت گردد. برای رنگ بهتر شربت می توانید از چند قطره رنگ خوراکی قرمز بهره ببرید.

مرحله سرانجامی تهیه شربت زغال اخته

هنگامی که شربت در حال جوشیدن است، در این فاصله کف روی آن را گرفته تا در نهایت یک شربت شفاف داشته باشید. بعد از آنکه شربت به غلظت رسید، شعله گاز را خاموش نموده و توری را بدون فشار دادن از قابلمه خارج کنید. در نهایت شربت شما آماده است و می توانید بعد از خنک شدن آن را درون یخچال نگهداری کنید. خود زغال اخته ر نیز می توانید در یک سینی پهن نموده به آن نمک زده و جلوی آفتاب قرار دهید تا یک زغال اخته خشک نیز داشته باشید.

طرز تهیه مربای زغال اخته

شما می توانید این مربا را به دو روش مربای زغال اخته با هسته و مربای زغال اخته بدون هعسته درست کنید؛ رسپی هر دوی این مرباها یکی است ولی برای مربای زغال اخته بدون هسته قبل از شستن آن ها ضروری است که با استفاده از یک نی، هسته آن را خارج کنید.

  • زغال اخته:یک کیلو
  • شکر:800 گرم
  • آبلیمو:یک قاشق غذا خوری
  • وانیل:یک قاشق چایخوری

    مربا ذغال اخته

مرحله اول تهیه مربای زغال اخته

زغال اخته را مانند روش بالا خوب شسته و خشک کنید. سپس در یک قابلمه مناسب اندازه زغال اخته ریخته و روی آن شکر بریزید؛ این روند را تا جایی ادامه دهید که مواد ما تمام گردد.

مرحله دوم

ترکیب شکر و زغال اخته را به مدت 10 ساعت در یخچال قرار دهید و در صورتی که میوه زغال اخته سفت بود از شکر بیشتری بهره ببرید.

مرحله سرانجامی تهیه مربای زغال اخته

در نهایت بعد از گذشت این مدت زمان و آب انداختن شکر و زغال اخته، آن را روی حرارت ملایم قرار می دهم تا کم کم بپزد و قوام بیاید. در این فاصله نیز مانند شربت زغال اخته، به طور مداوم کف روی مربا را گرفته تا مربا شفاف گردد. در سرانجام نیز بعد از سفت شدن مربا حرارت را خاموش نموده و وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

منبع: پیام دلتا

به "ساده ترین روش تهیه مربا و شربت زغال اخته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساده ترین روش تهیه مربا و شربت زغال اخته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید