طرز تهیه شیرینی حلقه ای (دونات) کریسمس به 3 روش بدون فر

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، درست کردن شیرینی حلقه ای کریسمس که شبیه شیرینی دونات است جزو آداب و رسوم کریسمس است. اما می دانید طرز تهیه دونات حلقه ای کریسمس چگونه است؟ شیرینی حلقه ای یا دونات کریسمس در بین خوراکی های مخصوص روز کریسمس اهمیت زیادی دارد. در سرویس آشپزی طرز تهیه شیرینی دونات حلقه ای بدون فر برای کریسمس و فوت و فن تهیه دونات کریسمس را به شما آموزش خواهیم داد. با مجله خبرنگاران همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی حلقه ای (دونات) کریسمس به 3 روش بدون فر

طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس بدون فر

مدت زمان آماده سازی مواد: 1 ساعت

مدت زمان پخت دونات حلقه ای کریسمس: 10 دقیقه

کالری هر 100 گرم دونات حلقه ای: 192 کالری

مواد لازم برای تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس

  • آرد: 5 لیوان دسته دار فرانسوی
  • شکر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
  • ماست: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
  • روغن یا کره ذوب شده: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • جوش شیرین: 1/4 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: 2 قاشق مرباخوری
  • نمک: 1/5 قاشق چای خوری
  • پودر قند: برای تزئین

مواد لازم برای تهیه شکلات روی شیرینی حلقه ای کریسمس

  • شکلات تخته ای: 1 عدد
  • آب: 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع یا کره ذوب شده: 1 قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه دونات کریسمس

برای طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس، احتیاجی به فر ندارید. کافی است خمیر شیرینی را بعد از درست کردن، قالب بزنید و هر دو طرف آن را در روغن سرخ کنید. دونات حلقه ای کریسمس را می توانید بنا بر سلیقه خودتان با مواد مختلف تزیین کنید.

می توانید رویال آیسینگ درست نموده و با رنگ های خوراکی مختلف، روی هر دونات حلقه ای را با رنگ متفاوت تزیین کنید. پاشیدن ترافل های رشته ای روی شکلات یا خامه شیرینی های حلقه ای هم یکی از برترین روش های تزیین شیرینی حلقه ای کریسمس است.

مرحله اول: شکر و تخم مرغ را هم بزنید

ابتدا شکر و تخم مرغ را با همزن کاملا بزنید تا وقتی رنگ مخلوط تغییر کند. این ترکیب باید غلیظ و کش دار گردد و کف کند. روغن مایع یا کره را که روی حرارت غیر مستقیم (روش بن ماری) آماده شده است، به تخم مرغ و شکر اضافه کنید و دوباره به هم بزنید.

مرحله دوم: ماست، جوش شیرین و بیکینگ پودر را هم بزنید

در یک ظرف دیگر، ماست، جوش شیرین و بیکینگ پودر را با نمک مخلوط کنید و با همزن، آنقدر به هم بزنید تا کف کند. مخلوط به دست آمده را با موادی که در مرحله اول درست کردید، به هم اضافه کنید و کاملا به هم بزنید تا یکدست گردد.

مرحله سوم: خمیر شیرینی حلقه ای را درست کنید

آرد را دو بار الک نموده و در چند مرحله به مایه شیرینی حلقه ای کریسمس اضافه کنید و دوباره به هم بزنید. این خمیر باید کمی حالت چسبندگی داشته باشد. اگر می خواهید شیرینی حلقه ای کریسمس شکلاتی داشته باشید، به مایه خمیر، پودر کاکائو اضافه کنید. خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و خودش را بگیرد.

مرحله چهارم: خمیر شیرینی حلقه ای را قالب بزنید و سرخ کنید

روی تخته آشپزی یا شیشه، کمی آرد بپاشید و خمیر استراحت داده شده را بگذارید و با وردنه باز کنید. با قالب دونات، حلقه هایی را از خمیر در آورید. می توانید به جای قالب دونات از لیوان برای دایره بیرونی و از در بطری برای دایره داخلی هم بهره ببرید.

روغن را در ماهیتابه عمیق و با روغن مایع زیاد بریزید و قبل از اینکه زیادی داغ گردد، شیرینی حلقه ای را در آن بیندازید. تابه را زیاد با دونات ها پر نکنید تا جای کافی برای پف کردن شیرینی وجود داشته باشد.

مرحله پنجم: شیرینی حلقه ای را در شکر بغلتانید

وقتی شیرینی حلقه ای رنگ طلایی یا قهوه ای گرفت، آن را از روغن بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن و خارج شدن روغن اضافه، آن را در پودر قند بغلتانید. اگر دونات کریسمس دارچینی می خواهید، به پودر قند، پودر دارچین هم اضافه کنید و شیرینی حلقه ای کریسمس را در آن بغلتانید.

مرحله ششم: شکلات روی دونات کریسمس را درست کنید

برای تزیین روی شیرینی حلقه ای مخصوص کریسمس، شکلات تخته ای، روغن و آب را با هم در یک ظرف مناسب بریزید و روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) بگذارید تا شکلات ذوب گردد. سپس آن را روی شیرینی حلقه ای بریزید. پودر نارگیل هم طعم و عطر خوبی دارد. می توانید در خاتمه کمی پودر نارگیل روی شیرینی های حلقه ای بپاشید.

طرز تهیه شیرینی حلقه ای نارگیلی برای کریسمس

مدت زمان پخت و آماده سازی شیرینی حلقه ای نارگیلی کریسمس: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شیرینی حلقه ای نارگیلی کریسمس

  • شکلات تخته ای سفید: 125 گرم
  • آب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • پودر ژلاتین: 1 قاشق مرباخوری
  • پودر نارگیل: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه شیرینی حلقه ای نارگیلی کریسمس

علاوه بر شیرینی حلقه ای کریسمس با خمیر، نوعی شیرینی حلقه ای دیگر هم بدون احتیاج به فر، جزو تنقلات کریسمسی است؛ برای کسانی که عاشق طعم خاص و بی نظیر نارگیل هستند. این دونات حتی احتیاج به سرخ کردن و پختن هم ندارد، کافی است مواد را بعد از فرم دادن در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و بعد آن را قالب بزنید و سرو کنید.

مرحله اول: ژلاتین، شکر و آب را روی حرارت بگذارید

برای درست کردن شیرینی حلقه نارگیلی کریسمس، یک ظرف مناسب را روی حرارت قرار دهید. آب و پودر ژلاتین را در آن بریزید و صبر کنید تا گرم شوند. سپس شکر و شکلات را اضافه کنید. 15 دقیقه مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ گردد و خودش را بگیرد.

مرحله دوم: کف سینی پودر نارگیل و بعد مایه شیرینی بریزید

کف سینی فر یا هر سینی دیگر، که حداقل 2 تا 3 سانتی متر عمق داشته باشد را با کمی روغن چرب کنید. کف سینی را با پودر نارگیل بپوشانید. سپس مواد داخل ظرف را که حرارت داده بودید، وقتی از دما افتاد، داخل سینی بریزید.

می توانید قبل از ریختن مواد داخل سینی اگر غلطت مواد یکدست نیست، مواد را به مدت 1 دقیقه در همزن بریزید و بعد به داخل سینی انتقال دهید. سینی را یک ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله سوم: دونات نارگیلی را کاتر بزنید و سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلقه نارگیلی کریسمس، روی مواد داخل سینی را پودر نارگیل بپاشید. سینی را به یخچال برگردانید و تا وقتی که مواد دونات خودش را نگرفته است، آن را از یخچال بیرون نیاورید. وقتی شیرینی کاملا خودش را گرفت، کاتر بزنید و داخل پودر نارگیل بغلتانید. دونات نارگیلی کریسمس شما آماده است. می توانید آن را سرو کنید.

روش ساده برای درست کردن شیرینی حلقه ای کریسمس سیب و دارچین

مدت زمان آماده سازی: 40 دقیقه

مدت زمان پخت شیرینی حلقه ای سیب و دارچین: 20 دقیقه

مواد لازم برای درست کردن شیرینی حلقه ای کریسمس با سیب

  • سیب بزرگ: 4 عدد
  • آرد: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شیر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • تخم مرغ: 1 عدد بزرگ
  • نمک: نوک قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر: 1/4 قاشق چای خوری
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس با سیب

یک روش ساده و راحت برای درست کردن شیرینی حلقه ای کریسمس استفاده از سیب به عنوان حلقه های شیرینی کریسمسی است. برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول؛ برش دادن سیب به شکل حلقه ای

برای تهیه شیرینی کریسمسی حلقه ای با سیب و دارچین باید ابتدا سیب ها را خوب بشویید. سپس سیب ها را از عرض برش بزنید. برای این که سیب ها به شکل حلقه ای شوند، باید از یک قالب بزرگ و کوچک دایره ای بهره ببرید.

برای این کار می توانید از قالب فلزی بیسکویت بهره ببرید. توجه داشته باشید ضخامت سیب های شما نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد.

مرحله دوم؛ آماده کردن خمیر شیرینی حلقه ای سیب

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس با سیب و دارچین باید آرد، بیکینگ پودر، شکر، نمک و دارچین را با هم ترکیب کنید. داخل یک ظرف دیگر هم شیر و تخم مرغ را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. در ظرف سوم نیز اندازهی شکر را با دارچین ترکیب کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم؛ آماده کردن شیرینی حلقه ای کریسمس سیب

در این مرحله از آماده کردن شیرینی کریسمسی باید مواد خشک را با ترکیب تخم مرغ و شیر مخلوط کنید. سپس حلقه های سیب را داخل این خمیر بزنید. یک ماهیتابه را از روغن پر کنید و با دمای میانه روی شعله گاز قرار دهید تا داغ گردد.

سپس حلقه های سیب آغشته به خمیر را داخل روغن بیندازید. زمانی که شیرینی ها طلایی شدند، آن ها را از روغن خارج کنید و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی از شیرینی خارج گردد.

مرحله چهارم: آغشته کردن شیرینی ها به ترکیب شکر و دارچین

حالا هر شیرینی را به آرامی در ترکیب دارچین و شکر که از قبل آماده نموده بودید، غوطه ور کنید تا تمام قسمت های شیرینی با شکر و دارچین پوشیده گردد. سپس شیرینی های حلقه ای را داخل ظرف دیگر بچینید. شیرینی های کریسمس خوشمزه شما آماده هستند. برای تزیین این شیرینی ها می توانید روبان های نازک دور هر شیرینی بپیچید و پاپیون بزنید تا جلوه کریسمسی پیدا کند.

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس

*دونات کریسمس در کنار نمادهای دیگر روز کریسمس مانند درخت کریسمس تزیین شده، ، عروسک بابانوئل و … مجذوب کننده تر و خواستنی تر هم می گردد، مخصوصا برای بچه ها. برای این که این شیرینی مناسب سلیقه افراد بیشتری گردد، می توانید روی آن را با مواد دیگری تزیین کنید.

*اگر به مواد داخل شیرینی حلقه ای کریسمس، یا اضافه کنید، شیرینی کریسمس حلقه ای دارچینی یا زنجبیلی خواهید داشت. نسبت زنجبیل یا دارچین برای موادی که در طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس آورده شد، حدود 1 قاشق چای خوری سرصاف است.

* در هنگام درست کردن خمیر شیرینی حلقه ای، حواستان باشد که هنگام هم زدن روغن و تخم مرغ زیاده روی نکنید چون این کار باعث سفت شدن شیرینی خواهد شد.

*خمیر شیرینی حلقه ای کریسمس را زیاد ورز ندهید. این کار باعث می گردد شیرینی حلقه ای موقع سرخ شدن، زیاد پف نکند و خمیر داخل شیرینی خام می ماند.

* طرز تهیه دونات کریسمس بدون فر، به شیرینی حلقه ای اتریشی کریسمس شبیه است و مواد اولیه هر دو هم شباهت زیادی دارند. گاهی حتی با هم اشتباه گرفته می شوند. اما بد نیست بدانید شیرینی اتریشی در فر و با دمای 175 درجه آماده می گردد و برای پخت آن هم حدود 15 تا 20 دقیقه زمان احتیاج خواهد بود.

* می توانید شیرینی های حلقه ای را حداکثر تا 2 روز در یک ظرف درب بسته نگهداری کنید. یادتان نرود که شیرینی ها باید حتما خشک شده باشند تا به هم نچسبند. شیرینی حلقه ای کریسمس را در یخچال برای مدت طولانی تری می توانید نگه دارید. برای این که شیرینی ها به هم نچسبند، می توانید کف و بین هر لایه شیرینی را یک کاغذ روغنی یا سلفون قرار دهید و لایه بعدی را روی آن بچینید.

*برای تهیه دونات شکری کریسمس باید بعد از آماده شدن دونات ها آن ها را در شکر بغلتانید تا شیرینی حلقه ای ها کاملاً به شکر آغشته شوند.

*برای سرخ کردن دونات حلقه ای کریسمس نباید دونات ها را برای مدت طولانی سرخ کنید. تقریباً 1 دقیقه زمان برای سرخ کردن هر سمت دونات کافی است. اگر روغن شما داغ نباشد، باید مدت زمان بیشتری برای سرخ کردن شیرینی حلقه ای مخصوص کریسمس صرف کنید.

سوالات متداول

طرز تهیه دونات حلقه ای در فر چگونه است؟

برای طرز تهیه شیرینی حلقه ای در فر باید بعد از آماده کردن شیرینی ها آن ها را برای 18 تا 20 دقیقه در فری که از قبل با دمای 175 تا 180 درجه سانتی گراد گرم شده، قرار دهید. سپس شیرینی ها را از فر خارج کنید و روی آن ها کمی سس کارامل یا سس شکلات بمالید.

روش تهیه شیرینی حلقه ای کاکائویی چگونه است؟

در طرز تهیه شیرینی حلقه ای کریسمس کاکائویی می توانید در زمان آماده کردن خمیر اندازهی پودر کاکائو به آن اضافه کنید تا دونات شما کاکائویی گردد.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه شیرینی حلقه ای (دونات) کریسمس به 3 روش بدون فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی حلقه ای (دونات) کریسمس به 3 روش بدون فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید