برترین روش دم کردن قهوه
به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، اگر اهل قهوه خوردن هستید حتماً می دانید که یکی از اولین انتخاب های اساسی شما در این زمینه، نحوه دم کردن آن خواهد بود؛ اسپرسو، فیلتر، پیستون، پرکولاتور، فوری و موارد دیگر. هر روش احتیاجمند تجهیزات منحصر به فرد، زمان، دما، فشار، آسیاب قهوه و احتیاج های آبی است.

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی به نقل از راهنماتو، انتخاب های ما برای روش دم کردن قهوه نیز می تواند فرهنگی، اجتماعی یا تجربی باشد، اما این روش ها واقعاً چقدر بر آنچه در فنجان شماست تأثیر می گذارند؟ بیایید برای رسیدن به پاسخ این پرسش به چند مسئله اساسی بپردازیم.
قوی ترین دم نموده قهوه کدام است؟
بستگی دارد. اگر روی غلظت کافئین تمرکز کنیم، روش های اسپرسو بر اساس میلی گرم در میلی لیتر (میلی گرم بر میلی لیتر) معمولاً غلیظ ترین روش ها هستند که می توانند تا 4.2 میلی گرم در میلی لیتر را تحویل شما دهند. این اندازه تقریباً سه برابر بیشتر از روش های دیگر مانند موکا پات (نوعی پرکولاتور جوشان) و دم کردن سرد است که در حدود 1.25 میلی گرم در میلی لیتر به شما ارائه می دهند. روش های قطره ای و پیستونی (از جمله فرنچ و آئروپرس) هم تقریباً نصف این اندازه کافئین به شما می دهد.
روش های اسپرسو به چند علت بیشترین کافئین را استخراج می نمایند؛ اول اینکه استفاده از برترین آسیاب در این روش به این معنی است که تماس بیشتری بین قهوه و آب وجود دارد. اسپرسو بعلاوه از فشار استفاده می نماید، بنابراین ترکیبات بیشتری را به داخل آب می راند.
روش های دیگر، اما بر مدت زمان دم کردن قهوه تمرکز دارند که در اصل هیچ تأثیری بر اندازه کافئین ندارد. این موضوع بدان علت است که کافئین ماده ای حلال در آب است که به راحتی استخراج می گردد، بنابراین در همان لحظات اولیه دم آزاد می گردد.
اما این مقایسه ها بر اساس موقعیت های استخراج معمولی انجام می شوند، نه موقعیت های مصرف معمولی. به این معنی که برای مثال اگرچه اسپرسو غلیظ ترین محصول را به شما می دهد، اما حجم آن به طور معمول از روش های دم کردن دیگر کمتر است.
به زبان ساده معمولا ما عادت داریم قهوه اسپرسو را در فنجان ها کوچک ببینیم و اغلب انواع دیگر قهوه را در فنجان های بزرگتر، پس می توان گفت در روش های دیگر ما اندازه کافئین بیشتری دریافت می کنیم. با این همه، این سرو های استاندارد، یک مفهوم است، نه یک واقعیت و شما می توانید هر قهوه ای را با هر ظرف یا فنجانی که دوست دارید، بخورید.
البته با افزایش قیمت قهوه نیز ممکن است به کارآیی استخراج آن علاقه مند شوید و یا اینکه بخواهید بدانید چه اندازه کافئین برای هر گرم ورودی قهوه دریافت می کنید. جالب اینجاست که بیشتر روش ها در واقع تقریباً مشابه هستند.
روش های اسپرسو اگرچه فرق دارد، اما به طور میانه 10.5 میلی گرم در گرم (میلی گرم در گرم) کافئین دریافت می گردد، در حالی که در روش های دیگر این اندازه 9.7-10.2 میلی گرم در گرم است. تنها محصول پرت فرنچ پرس است که فقط 6.9 میلی گرم در گرم کافئین دارد.
قوی ترین قهوه کدام است؟
از همین ابتدا بگوییم که قوی بودن قهوه، تنها به کافئین مربوط نیست. درواقع، اندازه کافئین تنها بخش کوچکی از قدرت قهوه را شرح می دهد. هزاران ترکیب استخراج می شوند که به عطر، طعم و عملکرد قهوه یاری می نمایند.
هر کدام از این ها الگوی استخراج خاص خود را دارند و می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند تا اثرات را مهار یا تقویت نمایند. پس خود تکنیک های دم کردن قهوه می تواند بر قدرت قهوه تأثیرگذار باشد و با اندک تغییراتی در آن می توان بعضی از عوامل قدرت قهوه همانند عطر، طعم و کافئین را تغییر داد.
روغن هایی که فم کرم رنگ (کف بالای قهوه که بسیار غنی است) بالای قهوه را ایجاد می نمایند، نیز با دماها، فشار های بالا و آسیاب های ریز، راحت تر استخراج می شوند. این روش ها بعلاوه سطوح بالاتری از جامدات محلول را ارائه می دهند، به این معنی که قوام آبکی کمتری دارند. همه این ها بر قدرت قهوه اثر می گذارند، اما باز هم، همه این ها به نحوه سرو و رقیق شدن محصول نهایی بستگی دارد.
برای پیچیده تر کردن موضوع باید گفت که گیرنده هایی که کافئین و سایر ترکیبات تلخ را تشخیص می دهند به علت ژنتیک و تجربه، بین افراد بسیار متغیر هستند. این بدان معناست که یک قهوه خاص می توانند ادراکات مختلفی از تلخی و قدرت آن در افراد مختلف القا کند.
بعلاوه تفاوت هایی در اندازه حساسیت ما به اثرات محرک کافئین وجود دارد؛ بنابراین آنچه ما در یک فنجان در پی آن هستیم و از آن به دست می آوریم به زیست شناسی منحصر به فرد خودمان بستگی دارد.
سالم ترین دم نموده قهوه کدام است؟
بسته به رویکرد، قهوه ممکن است به عنوان یک انتخاب سالم یا ناسالم معرفی گردد. این تناقض تا حدودی ممکن است با با تعصب و خوش بینی ما شرح داده گردد (چون ما می خواهیم قهوه برای ما خوب باشد!)، اما در واقعیت عواملی متغیری همانند فرآیند های فراوری قهوه، درک پیچیدگی روش های دم کردن و سایر متغیرها، در این خصوص تأثیرگذار است.
بعضی از مطالعات نشان داده اند که تأثیرات قهوه بر سلامتی مربوط به نوع دم کردن آن است. به عنوان مثال، قهوه فیلتر با پیامد های مثبت قلبی عروقی در افراد مسن مرتبط است. البته این ارتباط ممکن است تصادفی و بر اساس عادات دیگری باشد که در کنار هم وجود دارند، اما شواهدی وجود دارد که قهوه فیلتر سالم تر است، زیرا دی ترپن های (یک ماده شیمیایی موجود در قهوه که ممکن است با افزایش سطح کلسترول بد مرتبط باشد) کمتری در قهوه باقی می گذارد.
در نهایت برترین روش دم کردن قهوه کدام است؟
هر روش دم کردن قهوه ویژگی ها و ورودی های خاص خود را دارد که به هر یک مشخصات منحصر به فردی از طعم، بافت، ظاهر و ترکیبات زیست فعال می دهد. اگرچه این کار پیچیدگی های واقعی و گاه حساس دارد، در نهایت نحوه دم کردن را باید یک انتخاب شخصی دانست.
اطلاعات و موقعیت های مختلف باعث انتخاب های متفاوت در افراد مختلف و در روز های مختلف می گردد. این بدان معناست که برترین روش دم کردن قهوه برای شما حتی در طول روز هم می تواند متغیر باشد. پس لازم نیست مجلات و یا سایت های مربوط به تهیه قهوه را زیر و رو کنید تا ببینید قوی ترین قهوه کدام است یا برترین روش قهوه کدام است.
پاسخ این سوالات را در خودتان جستجو کنید؛ کدام روش دم کردن قهوه به شما حس خوب، طعم عالی و عطر دلپذیر را القا می نماید، همان برترین روش دم کردن قهوه است!
منبع: راهنماتو
منبع: فرارو