افزایش و کاهش عمر با چه خوراکی هایی ممکن است؟

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، سلامت خبرنگاران : تغذیه شما با اندازه عمرتان ارتباط مستقیم دارد.

افزایش و کاهش عمر با چه خوراکی هایی ممکن است؟

بعضی از خوراکی ها می تواند به عمر شما بیفزاید و برعکس بعضی از خوراکی ها مانند غذاهای فرآوری شده و هات داگ عمر شما را به راحتی کم می نماید.

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، محققان بهداشت وتغذیه در دانشگاه میشیگان 5 هزار و 853 غذای موجود در رژیم غذایی آمریکایی ها را تجزیه و تحلیل کردند و مقدار سالم یا ناسالم بودن آن ها را با یک اندزه گیری استاندارد مقایسه کردند.

هات داگ که یکی از فست فود های هیجان انگیز اقشار مختلف به شمار میرود، در وعده غذایی بسیاری ها جا خوش نموده. روزنامه هفت صبح نتایج یک مطالعه تازه را در خصوص مصرف هات داگ آنالیز نموده است:

یک هات داگ به تنهایی می تواند 36 دقیقه از عمر انسان را به دلیل اثرات سو غذا های فرآوری شده کوتاه کند. این مطالعه بعلاوه نشان داد که غذا های تازه مانند میوه ها، آجیل، حبوبات و سبزیجات بدون نشاسته با هر لقمه لحظات ارزشمندی به طول عمر انسان می افزایند.

محققان بهداشت و تغذیه در دانشگاه میشیگان در این مطالعه، پنج هزار و 853 غذای موجود در رژیم غذایی آمریکایی ها را تجزیه و تحلیل کردند و مقدار سالم یا ناسالم بودن آن ها را با یک اندزه گیری استاندارد (مقدار زمانی که به طول عمر اضافه می نماید یا از آن کم می نماید) مقایسه کردند.

هر گرم میوه چقدر به عمرتان می افزاید؟

آن ها به منظور لیست بندی بار های مفید و مضر سلامتی هر ماده غذایی از تازهترین متون علمی تغذیه ای برای برآورد بیماری های مربوط به دسته خاصی از غذا ها استفاده کردند، به اسم مثال، نویسندگان مطالعه فرض کردند که 45 صدم دقیقه به ازای مصرف هر گرم گوشت فرآوری شده از عمر کاسته می گردد. برعکس به ازای مصرف هر گرم میوه یک دهم دقیقه به طول عمر اضافه می گردد.

تعداد دقایق سالم زندگی به دست آمده یا از دست رفته در هر وعده غذا با شاخص تغذیه سلامت (HENI) که محققان آن را به ادبیات علمی معرفی نموده اند، مقدار گیری می گردد.

شاخص تغذیه سلامت، 15 عامل رژیم غذایی از مطالعه بار جهانی بیماری که بار ناتوانی و مرگ را به دلایل مختلف آنالیز می نماید، در نظر می گیرد.

این ها مزایای سلامتی مرتبط با غذای حاوی شیر، آجیل و دانه ها، میوه ها، کلسیم، اسید های چرب امگا 3 از غذا های دریایی، فیبر ها و اسید های چرب غیر اشباع (PUFAs) و آسیب های سلامتی مرتبط با غذای حاوی گوشت فرآوری شده، گوشت قرمز، اسید های چرب ترانس و نوشیدنی های شیرین شده با قند و سدیم را پوشش می دهند.

محققان برای هر یک از این عوامل رژیم غذایی، دقیقه های سالم زندگی را از دست داده یا به دست آمده را به ازای هر گرم غذای مصرف شده برآورد کردند.

خودکشی تدریجی با هات داگ

آنها با استفاده از این تخمین ها به اسم مثال، محاسبه کردند که یک هات داگ معمولی گوشت گاو روی نان با توجه به محتوای بالای گوشت فرآوری شده، سدیم و اسید های چرب ترانس، 36 دقیقه از زندگی انسان کوتاه می نماید.

سایر غذا های فرآوری شده که ممکن است عمر انسان را کوتاه نمایند شامل بی کن (6 دقیقه و 30 ثانیه در هر وعده)، پیتزا (7 دقیقه و 8 ثانیه) و چیزبرگر دو نفره (8 دقیقه و 8 ثانیه) است. در طرف مقابل طیف، غذا هایی که به طول عمر انسان می افزایند عبارتند از: ماهی قزل آلا (13 دقیقه و 5 ثانیه در هر وعده)، موز (13 دقیقه و 30 ثانیه) و آووکادو (2 دقیقه و 8 ثانیه).

غذا های دریایی از حدود 10 دقیقه تا حدود 70 دقیقه به عمر انسان می افزایند که دلیل آن دامنه وسیع محتوای اسید های چرب امگا 3 سالم است که مقدار آن در ماهی تا سخت پوستان به طور گسترده ای فرق دارد.

منبع: رکنا

به "افزایش و کاهش عمر با چه خوراکی هایی ممکن است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش و کاهش عمر با چه خوراکی هایی ممکن است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید