2 طرز تهیه آش دوغ با رشته لذیذ و جا افتاده به روش همدانی و آذری

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، آش دوغ با رشته برای افرادی که هم آش دوغ دوست دارند و هم آش رشته یک غذای محبوب است. آش رشته دوغ (آش دوغ با رشته)، در استان های مختلف مثل همدان، لرستان و آذربایجان با سبزی های بومی متفاوت یا حبوبات مختلف پخته می گردد، حتی می توانید آن را با گوشت با بدون گوشت درست کنید. در این مقاله از در طرز تهیه آش دوغ با رشته به 2 روش و فوت و فن های پخت آن را به شما آموزش می دهیم.

2 طرز تهیه آش دوغ با رشته لذیذ و جا افتاده به روش همدانی و آذری

طرز تهیه آش دوغ با رشته ملایر

زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت آش دوغ با رشته: 40 دقیقه

مواد لازم برای تهیه آش رشته دوغ

دوغ محلی یا بدون گاز: 1 لیتر

عدس: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

اسفناج: 500 گرم

پیاز: 3 عدد

سیر: 4 حبه

نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری

رشته: 400 گرم

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه آش دوغ رشته

این مدل آش دوغ با رشته، یکی از آش های خوشمزه همدانی است که به عنوان پیش غذا یا شام سبک می توانید تهیه و سرو کنید. برای مشاهده مراحل تهیه این آش لذیذ، روش زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد آش رشته دوغ را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش دوغ با رشته ملایری، اسفناج ها را بشویید و اجازه دهید آب اضافی شان خشک گردد. سپس آنها را با چاقو، ساطوری و ریز خرد کنید. عدس را بشویید و به مدت 30 دقیقه خیس کنید.

در صورت تمایل انواع ، و انواع مثل را می توانید از فروشگاه های به روش خرید تلفنی، حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم: عدس و اسفناج را بپزید

عدس را آبکش کنید و در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید. روی عدس را به مقدار 2 لیوان آب بریزید و قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. آب که آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید. صبر کنید تا عدس، نیم پز و نرم گردد. سپس اسفناج های خرد شده را به عدس های نیم پز شده اضافه کنید.

مرحله سوم: رشته را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه آش رشته همدانی با دوغ، بعد از اینکه عدس ها پختند و اسفناج ها نرم شدند، رشته را اضافه کنید. 5 دقیقه صبر نموده و بعد دوغ را به تدریج به آش اضافه کنید. همزمان به آرامی، آش را هم بزنید تا دوغ در کل آش پخش گردد.

از جمله دوغ سنتی و را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.

مرحله چهارم: پیاز داغ و سیر داغ درست کنید

پیازها و سیرها را پوست بگیرید. پیازها را خلالی نازک خرد کنید و در یک تابه با مقداری روغن سرخ کنید تا کاملا سبک و طلایی گردد. در این فاصله، سیرها را ریز خرد نموده و بعد از سرخ شدن پیازها، به تابه اضافه کنید. احتیاجی به سرخ شدن سیرها نیست، همین که عطر آنها خارج گردد، کافی است. و را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: نعناع داغ درست کنید

تابه را دوباره روی حرارت بگذارید و نعناع خشک را اضافه کنید. چند ثانیه نعناع را تفت دهید. مراقب باشید که نعناع نسوزد. سپس حرارت را قطع کنید. به مقدار نصف ، پیاز داغ و سیر داغ را در آش در حال پخت بریزید و هم بزنید.

در صورت تمایل می توانید مثل و بعلاوه و را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.

مرحله ششم: آش دوغ با رشته را سرو کنید

در آخر باید همه مواد آش، کاملا پخته و نرم شده باشند. غلظت آش که به حد دلخواهتان رسید، نمک آن را بچشید و در صورت احتیاج به آن مقداری نمک اضافه کنید. فلفل سیاه هم به آش بیفزایید. آش که آماده شد، آن را در ظرف مناسب سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ به جای مانده و نعناع داغ، تزیین و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دوغ ترکی به روش سرعین اردبیل

طرز تهیه آش دوغ با رشته ترکی

زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت آش دوغ با رشته ترکی: 2 ساعت

مواد لازم برای تهیه آش رشته دوغ ترکی

رشته: 200 گرم

برنج (ترجیحا نیم دانه): 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

عدس: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

نخود: 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی

دوغ: 2 کیلوگرم

اسفناج خرد شده: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

گشنیز خرد شده: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

پیاز: 2 عدد

سیر: 2 حبه

نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

تخم مرغ: 1 عدد

مراحل طرز تهیه آش رشته دوغ آذری

در این روش از تهیه آش دوغ با رشته به روش آذری ها، از تخم مرغ و برنج هم در مواد آش استفاده می گردد و احتیاج به دقت بیشتری برای پخت دارد. این آش رشته دوغ خوشمزه را می توانید به روش زیر درست کنید.

مرحله اول: مواد آش رشته دوغ را آماده کنید

در ابتدا برای تهیه آش دوغ رشته آذری، نخود، برنج و عدس را جداگانه با مقداری آب خیس کنید. برای خیس کردن برنج و عدس، 30 دقیقه زمان کافی است، ولی نخود را حداقل 4 ساعت خیس کنید. گشنیز و اسفناج را هم بشویید، ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید. احتیاجی به سرخ کردن سبزی نیست.

در صورت تمایل انواع از جمله را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: حبوبات و برنج را بپزید

عدس را در یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید، آب روی عدس را بپوشاند. شعله گاز را روی حالت میانه تنظیم کنید و وقتی نیم پز شد، را هم آبکش نموده و اضافه کنید. بعد از نرم شدن عدس و برنج، شعله گاز را خاموش کنید. نخود را هم جداگانه بپزید تا نرم گردد.

مرحله سوم: دوغ و تخم مرغ را آماده کنید

یک تخم مرغ را در کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید تا سفیده و زرده کاملا با هم مخلوط شوند. سپس در یک قابلمه، دوغ را بریزید و تخم مرغ همزده را به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا تخم مرغ به طور یکدست در دوغ پخش گردد. قابلمه را روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنید تا دوغ آغاز به جوشیدن کند.

در صورت تمایل را می توانید از فروشگاه های به روش خرید تلفنی، حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله چهارم: مواد آش را به دوغ اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه آش دوغ با رشته، بعد از جوش آمدن دوغ، نخود، عدس و برنج پخته شده را به دوغ اضافه کنید. گشنیز و جعفری خرد شده و رشته را هم به دوغ بیفزایید. به آرامی مواد آش را هم بزنید. اجازه دهید روی حرارت ملایم، آش رشته دوغ آغاز به پختن کند و غلیظ گردد.

مرحله پنجم: پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ بگیرید

پیاز و سیر را پوست بگیرید و خرد کنید. در یک تابه پیاز را سرخ کنید. سپس سیر را کمی تفت دهید. پیاز و سیر را از تابه بیرون بیاورید و نعناع را با روغن کمی تفت دهید. این مواد را کنار بگذارید. انواع از جمله را می توانید از فروشگاه های به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.

مرحله ششم: آش دوغ با رشته را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه آش رشته دوغ، نمک غذا را بچشید و در صورت احتیاج، کمی نمک و فلفل به آش اضافه کنید. آش که جا افتاد، آن را در ظرف مناسب سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ سرو کنید.

و را می توانید از فروشگاه های به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.

فوت و فن های طرز تهیه آش دوغ با رشته

  • دوغ را از نوع بدون گاز یا دوغ محلی برای استفاده در آش دوغ انتخاب کنید.
  • می توانید در کنار دوغ، کمی کشک هم بهره ببرید و آش رشته با دوغ و کشک درست کنید. کشک پایه خشک و کشک پایه لبنی را از بخرید؛ حضوری، آنلاین یا تلفنی.
  • برای غلیظ تر شدن آش، ماست همزده و کشک را هم می توانید اضافه کنید. تخم مرغ هم آش تان را غلیظ تر می نماید.
  • نمک را حتما در آخرین مرحله به آش دوغ با رشته اضافه کنید تا آش تان شور نگردد.

سوالات متداول

چرا رنگ آش دوغ تیره می گردد؟

بعد از اضافه کردن سبزیجات و اسفناج به آش، درب قابلمه را نبندید. بستن درب قابلمه باعث تیره شدن رنگ آش دوغ می گردد.

چه کار کنیم که دوغ در آش دوغ با رشته نبرد؟

برای جلوگیری از بریدن دوغ در آش، یک راه این است که تخم مرغ را به دوغ اضافه کنید و هم بزنید، بعد مواد آش را به آن بیفزایید. راه دیگر هم این است که مدام آش دوغ را هم بزنید تا وقتی که بپزد و آماده گردد.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه آش دوغ با رشته لذیذ و جا افتاده به روش همدانی و آذری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه آش دوغ با رشته لذیذ و جا افتاده به روش همدانی و آذری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید