طرز تهیه اشکنه خوشمزه به سه روش

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، طرز تهیه اشکنه بسیار ساده است. اشکنه غذایی کامل بوده که در کمترین زمان ممکن قابل تهیه می باشد. در تهیه این غذای خوشمزه از انواع مواد غذایی استفاده می شود ولی معمولا انواع گوشت در آن کاربردی ندارد. در این مقاله با طرز تهیه سه نوع اشکنه با شنبلیله، به، و ماست آشنا خواهید شد.

طرز تهیه اشکنه خوشمزه به سه روش

اشکنه یکی از خوراک های اصیل ایرانی است که ظرف 10 الی 15 دقیقه آماده می گردد؛ به این دلیل آن را زیاد جدی نمی گیرند و معمولا خاص روز هایی است که به دلیلی در تدارک نهار هر روزه اختلالی پیش آمده باشد. این غذا معمولا با نان میل می گردد و تاریخچه ای طولانی دارد که برای اولین بار در نواحی خراسان طبخ شده است، ولی امروزه در بسیاری از شهر های ایران درست می گردد. اشکنه، روغن داغی است از آرد، سبزی و پیازداغ، که بطور کلی نیاز به هیچ نوع گوشتی ندارد و در واقع یک غذای گیاهی از کهن ترین غذا های رایج در ایران است.

ترید اشکنه غذای کاملی می باشد؛ اشکنه رقیق و سبک هم سوپی است که با بهترین سوپ های تخم مرغی فرنگی برابری می کند. این خوراک دارای گونه های مختلف است و در میان افراد گوناگون به روش های مختلف پخته می گردد. در تمام انواع اشکنه ها ابتدا پیاز خرد شده و در روغن سرخ می گردد و سپس دیگر مواد به آن افزوده می گردد.

یکی از انواع اشکنه، اشکنه شنبلیله است که تحت عنوان اشکنه رسمی نیز شناخته می گردد و در تهیه آن از تخم مرغ استفاده می گردد.

1. طرز تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی

مواد لازم برای تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی
تخم مرغ4 عدد
پیاز ساطوری1 عدد
شنبلیله خشک2 قاشق غذاخوری
آرد1 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
روغن3-4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. روغن را در قابلمه ای بر روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی گردد.
  2. آرد را اضافه کرده و به مدت 2 الی 3 دقیقه در روغن تفت دهید.
  3. زردچوبه و شنبلیله را اضافه کرده و با آرد و پیاز مخلوط کنید.
  4. آب، نمک و فلفل را بیفزایید و فرصت دهید تا به جوش آید.
  5. تخم مرغ را در قابلمه شکسته و حرارت را کم کنید تا به مدت 12-10 دقیقه بجوشد.

نکته: گاهی پیش از شکستن تخم مرغ، نیم پیمانه چاشنی آبغوره به اشکنه می زنند.

2. طرز تهیه اشکنه به

اشکنه به نوع دیگری از اشکنه است که در آن از میوه درخت به استفاده می گردد. این اشکنه نیز مانند اشکنه رسمی درست می گردد و تنها تفاوت آن ها در مواد و ادویه مورد استفاده است.

مواد لازم برای تهیه اشکنه به
تخم مرغ4 عدد
پیاز ساطوری1 عدد
به پوست گرفته و فندقی خرد شده1 عدد
آبلیمو3-4 قاشق غذاخوری
روغن3-4 قاشق غذاخوری
آرد1 قاشق غذاخوری
شکر1-2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین1 قاشق چایخوری
زعفران ساییدهکمی
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. روغن را در قابلمه ای بر روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد.
  2. آرد را اضافه کنید و 2-1 دقیقه در روغن تفت دهید.
  3. به را اضافه کرده و 5-4 دقیقه تفت دهید.
  4. 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده و فرصت دهید به جوش آید.
  5. زعفران ساییده را در یک قاشق آب جوش دم کنید و سپس به همراه آبلیمو، شکر، کمی نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید.
  6. تخم مرغ را در آب در حال جوش اشکنه شکسته و اجازه دهید 12-10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد.
  7. اشکنه را در ظرف سرو بکشید و در صورت تمایل کمی دارچین یا جوز بویا روی آن بپاشید.

3. طرز تهیه اشکنه ماست

اشکنه ماست، یکی دیگر از انواع اشکنه است که ظاهری شبیه کاله جوش دارد، ولی مواد و ادویه مورد استفاده در آن باعث شده طعم بسیار متفاوتی داشته باشد.

مواد لازم برای تهیه اشکنه ماست
تخم مرغ2 عدد
پیاز ساطوری1 عدد
سیر کوبیده2-3 پر
ماست3 پیمانه
مغز گردوی نیم کوب1/2 پیمانه
زردچوبه1 قاشق چایخوری
روغن3-4 قاشق غذاخوری
نعنا داغ، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. روغن را در قابلمه بر روی حرارت ملایم داغ کرده و پیاز را در آن سرخ کنید تا طلایی گردد، سپس مغز گردو و سیر را اضافه کنید و به مدت 3-2 دقیقه تفت دهید.
  2. زردچوبه، کمی نمک و فلفل را به همراه 2 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
  3. همین که آب به جوش آمد، تخم مرغ را در آن بشکنید و هم بزنید.
  4. پس از 5-4 دقیقه، ماست را در قابلمه ریخته و هم بزنید.
  5. پیش از آنکه بجوشد از روی حرارت برداشته، در ظرف مخصوص بکشید و با نعنا داغ تزیین کنید.

تخم مرغ اشکنه را می توان به تعداد خورندگان در آن شکست و هنگام کشیدن در هر بشقاب یک تخم مرغ بسته همراه 3-2 ملاقه آب اشکنه کشید، یا آن که در تمام قابلمه اشکنه 3-2 تخم مرغ شکست و آن را به هم زد تا هنگام کشیدن، تخم مرغ موجود میان خورندگان سرشکن گردد.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه اشکنه خوشمزه به سه روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشکنه خوشمزه به سه روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید