افزایش ابتلا به تب کریمه کنگو
به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، سازمان دامپزشکی کشور از افزایش ابتلا به این بیماری طی روزهای اخیر خبر داد. اما جزئیات آن چیست؟
مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور نوشت، امین اسدی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون پنج نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده اند که یک نفر فوت شده است.
وی اضافه نمود: شرایط پیشگیری و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است ضمن اینکه تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
اسدی از مردم خواست توصیه های سازمان دامپزشکی را در این زمینه جدی بگیرند و شرح داد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است.
1- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.
2- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
3- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده.
4- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
5- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
6- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت 24 ساعت در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد.(دمای یخچال)
7- روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک).
8- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
9- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس می شود.
10- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمائید.
منبع: تجارت نیوز