هشدار دامپزشکی گلستان در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گلستان در رابطه با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توضیحاتی ارائه داد.

هشدار دامپزشکی گلستان در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو

به گزارش خبرنگار از ، محسن عبدالوند معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان، نسبت به رخداد بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: با فرا رسیدن فصل گرما احتمال سرایت و انتقال بیماری های مشترک دام و انسان از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون یا لاشه حیوان آلوده به انسان سالم افزایش پیدا می کند.

او با اشاره به اینکه مخزن اصلی ویروس تب کریمه کنگو در طبیعت، کنه ها هستند، اضافه نمود: در حیوانات، ویروس بدون علائم و در برخی مواقع با تب چند روزه مشاهده می شود، اما در انسان باید مراقبت های خاص انجام شود و در صورت قصور و کوتاهی منجر به مرگ و میر هم می شود.

عبدالوند ادامه داد: دامداران، روستاییان و سایر افرادی که در تماس مستقیم با دام هستند، باید به طور ویژه دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.

او ادامه داد: با گرم شدن هوا و کاهش بارندگی در ماه های آینده به دامداران توصیه می شود که نسبت به سم پاشی در جایگاه های دامی اقدام کنند.

عبدالوند با بیان اینکه سال گذشته بیش از 750 هزار مترمربع از جایگاه های دام و تعداد 450 هزار راس دام سم پاشی شد که با توجه به محدودیت اعتباری دستگاه های دولتی، بسیاری از این امور از طریق دامداران به صورت مداوم باید انجام شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان با تاکید بر نگهداری لاشه دام به مدت 24 تا 48 ساعت پس از کشتار در پیش سرد گفت: نگهداری حداقل 24 ساعت در پیش سرد کن خطر ویروس احتمالی را از بین می برد.

او اضافه نمود: توصیه می شود خانوار ها تمامی فرآورده های خام دامی همچون گوشت، مرغ و ماهی را از مغازه و قصابی های معتبر خریداری کنند، ضمن اجتناب از کشتار غیر مجاز دام، برای اطمینان بیشتر گوشت را بلافاصله پس از خرید مصرف نکنند و حداقل گوشت را 24 ساعت و جگر را 48 ساعت در یخچال نگهداری کنند.

ق

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "هشدار دامپزشکی گلستان در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار دامپزشکی گلستان در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید