رأی دادگاه عالی انتظامی در خصوص صدور حکم غیابی

به گزارش وبلاگ آموزشی و فنی، دادگاه عالی انتظامی قضات رأی داد که اقدام دادستان در عدم پذیرش واخواهی وکیل متهم نسبت به حکم غیابی، تخلف است.

رأی دادگاه عالی انتظامی در خصوص صدور حکم غیابی

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ آموزشی و فنی، دادگاه عالی انتظامی قضات رأی داد که اقدام دادستان در عدم پذیرش واخواهی وکیل متهم نسبت به حکم غیابی، تخلف است.

در این رأی تأکید شده، علی رغم واخواهی وکیل متهم نسبت به حکم غیابی صادره از دادگاه، دادستان عمومی و انقلاب مربوطه؛ دستور توقف اجرای حکم و ارسال پرونده به دادگاه را جهت رسیدگی به واخواهی مطروحه صادر نکرده است که این امر تخلف محسوب می گردد.

در قانون آیین دادرسی کیفری (در مواد 335 تا 483)، نحوه رسیدگی به پرونده ها در دادگاه های کیفری، اینگونه آمده است که دادگاههای کیفری در مواردی همچون کیفرخواست دادستان، قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه و ادعای شفاهی دادستان در دادگاه آغاز به رسیدگی می نمایند.

همچنین در ماده 406 این قانون تأکید شده در تمام جرائم، به استثنای جرائمی که فقط جنبه حق اللهی دارند، هرگاه متهم یا وکیل او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نگردد یا لایحه دفاعیه نفرستاده باشد، دادگاه پس از رسیدگی، رأی غیابی صادر می نماید. در اینصورت، چنانچه رأی دادگاه مبنی بر محکومیت متهم باشد، ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی، قابل واخواهی در همان دادگاه است.

پس از انقضای مهلت واخواهی برابر مقررات حسب مورد قابل تجدیدنظر یا فرجام است و مهلت واخواهی برای اشخاص مقیم خارج از کشور نیز دو ماه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "رأی دادگاه عالی انتظامی در خصوص صدور حکم غیابی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رأی دادگاه عالی انتظامی در خصوص صدور حکم غیابی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید